Tiger-TV

Vasaloppet 2017 – En bakomfilm

Søndag 5. mars kom sesongens høydepunkt for alle langløpsinteresserte – Vasaloppet! Leaseplan Tigers har hatt for vane å kjempe i toppen i dette rennet, som av mange kalles verdensmesterskapet i langløp. I fjor fikk vi to løpere på pallen, da Stian Hoelgaard ble nummer to og Anders Høst nummer tre, etter en gigantisk massespurt. Underveis hadde Kjetil Hagtvedt Dammen et stort forsprang i brudd sammen med Christoffer Callesen, men dessverre holdt det ikke helt inn.

 

Vasaloppet 2017 - Petter Eliassen
Vasaloppet 2017
Petter Eliassen, en av de store forhåndsfavorittene

 

I år var vi på plass igjen, selvfølgelig! Torgeir Skare Thygesen måtte dog melde forfall på grunn av sykdom, og Petter Eliassen hanglet litt den siste uka før start – men stilte likefullt opp på startstreken. Og ikke bare stilte han opp, han ledet hele bølingen i cirka 85 prosent av løpet. Av mange av de andre løperne, ble Petters innsats trukket frem som enestående, men også litt lite taktisk, dersom han gikk for gull. Vel vel… en maktdemonstrasjon var det uansett, men det holdt dessverre ikke da tempoet økte mot slutten.

 

Vasaloppet 2017 - Leaseplan Tigers - Bakomfilm
Vasaloppet 2017 – 58 kilometer tilbakelagt

 

Inn i Moraparken og frem mot mål, ble det nok en gang et stort felt i en spurt. Andreas Nygaard så lenge ut til å bli årets Vasaloppet-mester, men han ble overraskende forbigått av fjorårsvinner John Kristian Dahl rett før målstreken. Vår egen Stian Hoelgaard spurtet som en helt, og sørget for pallplass til tigerne.

 

Vasaloppet 2017 - Leaseplan Tigers - Bakomfilm
Vasaloppet 2017
Vi venter på løperne, som har 13 kilometer igjen til mål

En bakomfilm

Veldig mange gikk Vasaloppet selv, og vet hvordan det ser ut fra den siden. Enda flere så det på TV. Men hvordan fungerer det fra sidelinjen og service-gjengen sitt ståsted? Vi tok med et kamera på tur, da det endelig var klart for start i Vasaloppet 2017.

 

Del dette med dine venner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *