Tiger-TV

Petter Eliassen om årets Birken

Birkebeinerrennet 2017 - Petter Eliassen, Simen Østensen

I flott vær og med nærmest perfekte snøforhold, gikk årets Birkebeinerrenn av stabelen sist lørdag. Leaseplan Tigers stilte nesten fullt lag. Torgeir Skare Thygesen var fortsatt ikke helt i slaget, så han måtte dessverre nøye seg med å teste løypene i forkant. Men, allroundløper Gjøran Tefre stilte til start. (Mer om det i et senere innlegg).

Et definitivt spenningsmoment i år, var at Martin Johnsrud Sundby hadde meldt sin ankomst, og dermed var det duket for et revansjeoppgjør fra 2015, da Petter slo ham etter en solid langspurt.

Denne gangen ble Johnsrud Sundby for sterk. To år med staketrening har absolutt gitt utslag, men Petter berget en solid og imponerende andreplass, 48 sekunder bak vinneren, som for anledningen gikk for United Bakeries.

 

Gratulerer Petter! Hva tenker du om andreplassen?
– Takk! Jeg er godt fornøyd med å klare en andreplass i Birken. På forhånd kjente jeg et visst forventningspress ettersom Martin hadde flagget at han ville ha revansje fra Birken for to år siden. Selv om jeg ble slått med god margin av han, var det likevel godt å gjøre sesongens beste renn.

 

Birkebeinerrennet 2017 - Petter Eliassen, Simen Østensen, Martin Johnsrud Sundby
Foto: NRK (skjermdump)

 

Kan du fortelle hvordan du opplevde rennet?
– Da startskuddet gikk på Rena, gikk det ikke lang tid før Martin satte opp et høyt tempo, for å sjekke hvordan det lå an. Og, jeg tror samtlige syntes det gikk fort. Da jeg mista tetgruppa som var på tre mann etter fem-seks kilometer, trodde jeg det skulle bli for tøft å ta de igjen. Men, heldigvis klarte jeg det da jeg gjorde som Simen Østensen, og gikk helt på siden av løypa der det var isete og bedre glid.

– Jeg prøvde å bidra til å holde farten oppe da jeg kom opp i tetgruppa igjen, noe som kanskje var litt raust ettersom jeg var ganske sliten. Ned fra Raufjellet mistet jeg de to andre med fem-seks sekunder, en luke som jeg ikke klarte å tette igjen da Martin oppdaget det og satte fart. Jeg prøvde å ta de igjen, men kjente at den harde åpninga hadde kostet mye, og jeg bestemte meg for å gå i mitt eget tempo.

– Etter hvert så jeg Simen slippe, og at jeg tok litt innpå han. Jeg skjønte at det måtte ha skjedd et uhell eller noe med Martin, da han plutselig var like foran oss opp mot Midtfjellet. Men han var såpass sterk at det ikke var noen sjans for oss å ta han igjen. På toppen av Midtfjellet klarte jeg å ta igjen Simen, og vi vekslet på å dra hele veien ned til mål. Da fikk jeg gå først de siste kilometrene, og klarte på uventa vis å spurte fra Simen på slutten.

– Det var et hardt renn, spesielt den første halvdelen, men formen var heldigvis ganske god. Og stemninga langs løypa bidro til at det var veldig artig å gå!

 

Birkebeinerrennet 2017 - Petter Eliassen, Simen Østensen, Martin Johnsrud Sundby
Foto: NRK (skjermdump)

 

 

Del dette med dine venner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *