Tiger-TV

Kjetil og Stian om Årefjällsloppet

Årefjällsloppet 2017 - Leaseplan Tigers - Team Leaseplan

Våre tapre tigre har nok rettet fokuset helt og holdent mot det som skal skje i Nord-Norge førstkommende lørdag, men vi kan koste på oss et lite tilbakeblikk til forrige lørdags renn i Åre, hvor Leaseplan Tigers var med å prege mye. I dag får vi høre hvordan Kjetil og Stian hadde det i sporet.

 

Kjetil Hagtvedt Dammen - Marcialonga
Kjetil Hagtvedt Dammen. Her før Marcialonga tidligere i år.


Kjetil forteller

– Idag kjentes det bra, og skiene var veldig gode hele veien. Hadde tenkt å ligge bak å spare krefter, men da BN Bank fikk en god luke prøvde jeg å hjelpe Petter og Andrew med å tette luka. Da det dro seg til opp fra Ottsjö klarte jeg akkurat å henge på tetfeltet på toppen. Vi var flere sterke og spreke tigere, men motvind og snø gjorde det vanskelig å få til noe støt.

– Et stavbytte på et litt ugunstig tidspunkt cirka femten kilometer før mål førte til at jeg måtte jage tetgruppa. Jeg kom meg opp til gruppe to og ble med de inn til mål. Oppløpet ble derimot tragisk (tror de fleste følte det).  Jeg stressa altfor mye og gikk dårlig, så det ble (som vanlig) en 11.plass. Men bortsett fra oppløpet og stavbytte må jeg si meg veldig fornøyd. Følte meg sprek, prøvde å bidra, og hadde gode ski. At det ikke blir topp 10 på en god dag får jeg bare godta. Må ihvertfall beholde den gode følelsen og overskuddet til de neste to helgene. Det virker som harde løp, så det kommer til å trengs. Gøy at vi også var flere tigere høyt oppe og satte preg på løpet.

Hva synes du om målgangen og motbakken der?
Målgangen er spektakulær på sin måte, men det hadde vel sett litt bedre ut om vi hadde kunnet staka opp istedenfor å labbe (unfunky) fishlegs. Men beklageligvis var preppinga og været for dårlig til at det gikk an, eller lønte seg i år. Stavene sank rett igjennom og fikk ikke tak. Skal man komme seg til mål da er fiskebein eneste alternativ.

 

Årefjällsloppet 2017 - Leaseplan Tigers - Team Leaseplan
Foto: NRK (skjermdump)


Tredje beste tiger denne gangen, ble Stian Hoelgaard på en 7. plass, rett bak spurtsterke Andreas Nygaard. Stian misliker at han ikke klarer å være med i tetgruppa, og håper på reising av kjerring til helga.

 

Det så ut som et rått renn Stian?
– Ja, det ble et bra renn, der jeg dessverre mangler litt på å være med i første gruppe. Håper å være der de neste helgene. Det er tett kamp om plassene fra andre til femte i sammendraget, så jeg ser frem til noen tøffe dueller de neste ukene.

Hva tenker du om oppløpet i Årefjällsloppet?
– Jeg synes tanken er god, og det kunne blitt rått og ganske spektakulært. Men, når forholdene er som i dag og alle må ut i fiskebein, så blir det dessverre litt teit og komisk. En motbakkefinish av den typen er rått, men det bør altså være slik at en ikke må ut i fiskebein, etter min mening.


Vi ønsker alle langløpstigre lykke til i Nord-Norge, og på Gålå skal allrounderne i aksjon i NM del 2. Se forøvrig arrangørens nettside her. Kom igjen tigre! 

 

Del dette med dine venner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *