Tiger-TV

Vi ser tilbake på Reistadløpet

I morgen er det slutt for Visma Ski Classics for denne sesongen. Tiden har gått fryktelig fort, og tretten renn er snart gått inn i historien. Vi retter selvfølgelig oppmerksomheten mot det som skal skje i finske Levi i morgen, men først må vi avslutte det fantastiske kapitlet som heter «Reistadløpet», med noen tilbakemeldinger fra tre av løperne.

 

Anders Høst

Anders Høst - Moseteråsen
Foto: Anders Instagram


Hva valgte du av blanke ski/feste?

-Det stod mellom tre varianter før start. Feste, blanke ski eller fiskebeinsfeste. Jeg gikk for sistnevnte og hadde et tynt lag med feste under skia, slik at jeg kunne løpe og gå smal fiskebein i de bratteste kneikene. Det ble en mellomløsning, og følte det var et greit valg for meg i den knalltøffe profilen vi møtte. Litt bedre i motbakkene, men litt dårligere i letterrenget.

Hvordan opplevdes løypa?
– Løypen i dag var nok årets tøffeste. Men en spektakulær løype i rått nord-norsk terreng. En suveren Eliassen vinner med feste på skiene for første gang på tre år i et langløp! Jeg ble nr 9. og er greit fornøyd med det.

Jobbet dere mye sammen underveis?
– I dag var det vanskelig å gjøre så mye som lag ettersom løypen var såpass tøff. Men siste del av løpet var Stian, Kjetil og meg sammen i gruppe og byttet på å holde farten oppe. Morsomt at vi fikk fire tigre topp 9. Beste laginnsatsen vi har hatt i årets sesong.

 

Kjetil Hagtvedt Dammen

Kjetil Hagtvedt Dammen - Marcialonga


Hva valgte du av blanke ski/feste?

– Valgte?!?!? Skjønner neste ikke spørsmålet 😛 Det var i realiteten ikke noe valg, slik som jeg går diagonalgang.

Hva tenker du om valget du gjorde med å gå på blanke ski? 
– Er fornøyd med å ha gått på blankt. Det var ballehardt opp første lange bakke, mens langbakke nummer to gikk overraskende lett. En liten bakke cirka 6-7 km før mål holdt på å ta knekken meg, men jeg grisa meg noenlunde med over toppen. Ble mye fiskebeinløping, og tung seig staking, men hadde uansett ikke gått bedre med feste. Bomma nok ørlite grann på skivalget for hadde ikke samme glid som de jeg gikk i gruppe med.

Kan du fortelle litt om løypa og løpet for din del?
– Løypa var spektakulær, ballehard og kjempefin! Det er gøy å gå slike renn hvor det blir hver mann for seg selv og maks gåing hele veien. Det var veldig lite luregåing, ihvertfall fra min side.

– Opp til toppen av den første lange bakken gikk de fleste for seg selv. Det dreide seg om å overleve opp. Fra toppen måtte jeg jage inn gruppa som Stian lå i, og deretter jaga vi inn gruppa der Høst lå. I en løype som dette har de fleste perioder man føler seg bra og tung, så det gjelder å bruke de riktig. I Tillegg har man ulike sterke sider, så det ble stort sett til at man gikk i front der det ble naturlig. For min egen del var jeg mye bak å jaga, og hadde nok med å være med gruppene jeg gikk med.

Ett renn igjen Kjetil!?
– Ett renn igjen ja. For håpe det går like bra der. Teamet virker ihvertfall å være i siget akkurat nå med seier til Petter, og andre renn på rad med solid laginnsats.

 

Petter Eliassen

Petter Eliassen - Reistadløpet 2017
Foto: NRK (skjermdump)


Gratulerer Petter! Hvordan føltes dette, og når forstod du at dette ville bli seier?

– Takk for det. Ja det føltes godt å endelig klare en seier igjen. Forsto vel etter cirka tre mil, da vi hadde kommet opp den siste lange stigninga, at det burde holde helt inn.

Hvordan var det å gå i dag?
– Veldig bra! Stemningen langs løypa var god og flere steder hadde folk møtt opp med flagg og bjeller. Også flere gutter og jenter fra Forsvaret sto og heiet og tok bølgen da vi passerte. Det gjorde det litt ekstra spesielt.


Vurderte du i det hele tatt å gå på blanke ski
?
– Jeg vurderte å stake og hadde to par blanke ski i tillegg til det med feste på test før rennet. Men synes at festeparet satt godt og at glien i staking ikke var så mye dårligere så da bestemte jeg meg for å gå for det. Skiene var veldig gode, de gled godt hele veien og festet holdt også helt inn.

Ett løp igjen Petter!
– Ja. Nå er det bare ett løp igjen og det er litt vemodig, samtidig som det skal bli godt å avslutte sesongen.

 

Vi ønsker alle tigre lykke til i morgen, og gleder oss til å overvære rennet! Husk å følge med på sesongens siste renn, på NRK 07:40.

 

Petter Eliassen
Petter Eliassen For et løp av tigeren !! #mesta #gsgroup #grønolenfjellgard #leaseplan #treningspartner #tgif #sponsernordics #sponser #trimtex #suunto #swix #salomon #beatiger #righttoplay #teamleaseplan

Del dette med dine venner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *