Tiger-TV

– Jeg følte meg ikke særlig smart

Årefjällsloppet 2017 - Leaseplan Tigers - Team Leaseplan

Årefjällsloppet kan krysses av på kalenderen, og nå står det kun to renn igjen denne sesongen. Reistadløpet i Bardu (Norge) neste helg, og sesongavslutningen i Finland om to uker.

Sett med tigerøyne, så ble det et fint løp i dag. Vi hadde alle mann med i gode posisjoner store deler av løypa, og veldig gledelig var det at Andrew Musgrave stilte til start, og gjorde en kjempejobb for blant annet Petter Eliassen.

Men allerede i det startskuddet gikk i dag, så var det action. Anders Høst stod igjen, og fikk en verst tenkelig begynnelse på de 50 kilometrene til mål. Hva skjedde egentlig? Han mista jo skien, det kunne de fleste se, men hvorfor?

 

Årefjällsloppet 2017 - Leaseplan Tigers - Team Leaseplan
Foto: Magnus Östh, @vismaskiclassics
Anders Høst mister skien etter å ha festet den for dårlig.

 

Gratulerer med godt renn og sterk opphenting i starten. Men hva skjedde egentlig Anders?
– Før løpet hadde jeg rett og slett ikke festet bindingen skikkelig. Klønete gjort, og jeg følte meg ikke særlig smart da jeg la ut på fem mil med bare én ski.

Men hvordan i all verden fikk du den på deg igjen, i mylderet av folk som kom rett mot deg?
– Det var bare å prøve og komme seg ut til siden, med folk på alle kanter. Etterhvert kom jeg meg helt ut av løypa. Der fikk jeg satt på skien, og da var det bare å starte jobben med og komme seg oppover i feltet igjen.

Hva tenkte du om løpet på det tidspunktet?
– Jeg trodde jo egentlig at det var kjørt. I sporet var det forsåvidt god glid, ettersom jeg kom bakfra, men jeg måtte en god del ut i løssnøen for å komme fram. Heldigvis hadde jeg fantastiske ski, og farten i front var ikke altfor høy. Etter 4-5 kilometer var jeg oppe igjen. Til min store lettelse.

Hva tenker du ellers om rennet?
– Jeg synes jeg gjør et jevnt godt løp. Er ganske fornøyd med å bli nummer fem. Jeg føler at kropp og ski var bra i dag, og som lag var vi bra med over siste fjell. I avslutningen var dog Team Santander-gutta sterkest. Gratulerer så mye til Anders Aukland med seieren!

 

Årefjällsloppet 2017 - Leaseplan Tigers - Team Leaseplan
Foto: Magnus Östh, @vismaskiclassics
Anders Høst har fått på seg skien igjen.

 

Årefjällsloppet 2017 - Leaseplan Tigers - Team Leaseplan
Foto: NRK (skjermdump)
Petter Eliassen i tet idet oppløpet starter. Anders Høst på femte.

 

En som var mye med i teten (som vanlig), og som gjorde en stor jobb med å være med og kjøre inn Morten Eide Pedersens luke, var Petter Eliassen. Da det gjenstod noen hundre meter av rennet, øynet vi en mulighet for seier, men så kom Santander-gjengen. 


Gratulerer Petter! Hva tenker du om dagens resultat?

– Takk! Jeg er veldig fornøyd med at jeg var med å kjempe om seieren helt til det gjenstod noen hundre meter, men det er litt kjedelig at det ble fjerdeplass.

Hva synes du om oppløpet her i Åre?
– Et sånt oppløp er ikke det beste for meg. Jeg mangler nok litt styrke og kraft til å holde helt inn.

Det var vel god laginnsats underveis i dag?
– Ja. Det var veldig realt av de andre tigrene i dag. Spesielt Andrew (Musgrave), som gjorde en skikkelig hjelpeløperjobb underveis. Og også Kjetil (Dammen), som bidro med å holde farten oppe. Artig at alle gutta er med i teten og er offensive. Og gledelig at Anders får sitt beste resultat for sesongen.

Hva kan du si om din egen prestasjon i dag?
– For min egen del synes jeg det var en grei dag. Jeg hadde veldig gode ski hele veien, og servicen fra støtteapparatet var helt topp! Når det gjelder plasseringen min i feltet underveis, så var det kanskje ikke helt optimalt, taktisk sett. Med tanke på at jeg lå litt bak i de to motbakkepartiene i første halvdel av løpet. Det gjorde at jeg måtte hente inn en del sekunder til teten etterpå. Ellers synes jeg at jeg løste det greit. Det var kanskje også litt unødvendig å ligge først de siste fem kilometrene før oppløpet, men jeg var redd for at hovedfeltet skulle hente oss inn og komme sterkt på slutten.

To løp igjen Petter!
– Ja. Nå er det bare to løp igjen, og jeg gleder meg til å konkurrere både i Reistadløpet og Levi.

 

Årefjällsloppet 2017 - Leaseplan Tigers - Team Leaseplan
Foto: Magnus Östh, @vismaskiclassics
Vi liker å se tigerluer i landskapet.

 

Del dette med dine venner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *