Tiger-TV

Gjøran Tefre imponerte i Birken

Gjøran Tefre - NM på ski - Skitest

Det er ikke så ofte våre langløpere og allroundere går de samme rennene. Det skjer stort sett i sesongåpningen på Beito og på enkelte NM-distanser. Men i Birkebeinerrennet fikk våre langløpstigre selskap av Gjøran Tefre. Og tigeren fra Førde vet å bite fra seg, også når distansene blir lange og løypene harde. Han gikk inn på en 30. plass, og distanserte flere svært meritterte langløpere (for eksempel Jørgen Brink, Lukas Bauer m.fl).

Ikke bare det – Gjøran valgte å stake hele Birken, og alle som har gått løypa vet litt om hva slags prestasjon det må være.

 

Gjøran Tefre, Stian Hoelgaard og Kjetil Dammen etter Birken
Foto: Gjørans Instagram
Stian Hoelgaard, Gjøran Tefre og Kjetil Dammen etter årets Birken

 

Veldig bra renn Gjøran. Hva var taktikken?
– Jeg forsøkte å være ganske offensiv og gå tøft ut fra start. Men jeg blir litt for svak når det kommer til staking i bratte bakker. På flatene derimot, gikk det veldig mye bedre.

Så det var i motbakkene du tapte til teten?
– Ja, stort sett. Jeg fikk det litt opp mot Midtfjellet, så jeg tapte en del der. Men fram til Kvarstad var jeg bra med, og jaga ryggen til Andreas Nygaard og Stian (Hoelgaard red. anm).

Men du er fornøyd med rennet?
– Alt i alt er det rått å stake Birken, og det ble absolutt en godkjent økt og resultat, av en som ikke er spesialstaker. Også var det veldig rått å få være med langløperne på tur. Nå i ettertid er jeg forøvrig ganske lang i arma og støl i ryggen.

 

Gjøran Tefre - NM-stafett
Foto: NRK (skjermdump)
Gjøran Tefre i front av feltet på årets NM-stafett.

 

Neste utfordring for våre langløpere, kommer allerede om et par dager – når Visma Ski Classics slår seg ned i Åre, og løperne skal kjempe om seieren i «Årefjällsloppet». Vi gleder oss som vanlig, og er spesielt spente på om Lina Korsgren kan dra litt nytte av hjemmebane. 

 

Del dette med dine venner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *