Tiger-TV

Første stakende vinner i Reistadløpet?

En real utfordring venter løperne som skal ut å gå Reistadløpet fra Setermoen til Rustadhøgda i morgen! Løpet er ikke bare det nordligste løpet som arrangeres i årets Visma Ski Classic (69 grader nord), det er nok også det bratteste. Fra Fossmyra på 13 kilometer til Orta på vel 20 kilometer, går det kun én vei – oppover. Derfra går det nedover til Bjørnsmo, før det igjen går fire kilometer rett til værs mot Øverlitjønna.


Første vinner på blanke ski?

Det sier kanskje det meste om løypeprofilen at ingen vinnere, enn så lenge, har staket seg igjennom hele løypa (iflg. Folkebladet i Tromsø). Nå er riktignok dette første gangen løpet inngår i langløpscupen, og derfor har startfeltet vært noe svakere tidligere år, men det er i hvertfall gjort helhjertede forsøk på å stake løypa før. Blant annet fra Andreas Nygaard i fjor.


Reistadløpet - Løypeprofil


Kort om rennet

Løpet er kanskje ukjent for mange, men det har stått på kalenderen siden 1958 (!) Det er også kalt Ole Reistads minneløp, og det er altså et av Norges mest tradisjonsrike turrenn. Håkon Mikalsen fra Nordreisa IL har vunnet løpet seks ganger de siste syv årene (Snorri Einarsson vant i 2013).


Vi ønsker alle løpere lykke til, og vi seere kan følge det hele på NRK1 fra 8:40

Del dette med dine venner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *