Tiger-TV

Årefjällsloppet 2017

Årefjällsloppet

Det er kun noen timer igjen til start i Vålådalen i Åre, og våre tapre tigre gjør sine siste forberedelser før morgensdagens 55 kilometer. Alle er selvfølgelig spente på hvordan rennet vil fortone seg, og Lina Korsgren gleder seg til å gå på hjemmebane. Svært gledelig er det at vi for første gang på lenge stiller fullt lag, det vil si seks spreke langrennsløpere, til start.

 

Lina Korsgren tester den spesielle målgangen.

 

Litt historikk om rennet
Når det gjelder rennets historie, så er den ganske kortfattet sett i forhold til vårt eget Birkebeinerrenn for eksempel. Årefjällsloppet er nemlig veldig nytt på plakaten, og hadde premiére i 2013.

Og litt av en premiére ble det, spesielt for brødrene Anders og Jørgen Aukland. De var suverene i teten, og fem hundre meter før mål ble de enige om å krysse målstreken samtidig. Dermed ble det delt førsteplass. Jens Eriksson tok tredjeplassen. I kvinneklassen vant Seraina Boner.

I 2014 ble det svensk seier, ved Daniel Richardsson og Charlotte Kalla. I 2015 var det vår egen Petter Eliassen som stod på toppen, sammen med kvinneklassens vinner Seraina Boner, og i fjor vant Johan Kjølstad (Petter Eliassen på tredje) og Justyna Kowalczyk.

 

Løypeprofil. Noen reale kneiker venter løperne underveis.

 

Værprognose
Det ligger foreløpig an til å bli temperaturer rundt 0 (fra -2 til +2), og noe nedbør kan det komme i starten av rennet. I tillegg er det varslet en god del vind, så det kan jo bli småtøft over fjellet.


Følg rennet på NRK

Som vanlig kan du følge rennet på NRK, og sendingen starter på NRK1 klokken 8:40, og skifter over til NRK2 klokka 9:50 (i hvert fall ser det slik ut i skrivende stund). Rennet begynner 8:45 for damene og 9:00 for herrene.

 

Del dette med dine venner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *