Tiger-TV

Anders Høst med godt Birken-renn

Anders Mølmen Høst - Portrettet

I går kunne du lese Petter Eliassens oppsummering av eget løp i Birken, og i dag har vi tatt en rask prat med Anders Høst.

Anders hadde god tro på at dette kunne bli en veldig god sesong. Mye på grunn av svært gode rulleskirenn sist sommer. Langløpsinteresserte husker kanskje at han knuste all motstand i Olaf Skoglunds minneløp over 80 kilometer fra Kragerø til Gautefall tidlig i september.

Men det ble ikke helt som forventet for Anders. Det startet med en 29. plass i prologen i Pontresina, som ble fulgt opp med 37. plass i La Sgambeda. Siden har han vært på leting etter formen. Han stod over løpene Toblach-Cortina og Jizerska Padesatka, og nå ser det ut til at Anders begynner å ligne på seg selv. I Birkebeinerrennet gikk han svært godt, og en skade han har trøblet med en god stund – merker han mindre og mindre til.

 

Foto: @anders.host Anders prøver ut en aerodynamisk versjon.


Gratulerer med 9. plass Anders!

– Takk!

Hva slags renn ble dette for deg?
– Det ble kort fortalt veldig hardt fra start til slutt. Martin Johnsrud Sundby satte i gang et tempo som sprengte det meste av feltet etter bare fem minutters gåing. Etter det så jeg ikke så mye til teten, men klarte å gå et jevnt løp, og endte til slutt som nummer ni.

Formen er tilbake med andre ord?
– Ja, jeg kjenner at de siste ukene med trening har hjulpet. Den venstre armen, som jeg har trøblet med i lang tid, er også bedre enn på lenge. Det er veldig oppløftende og bidrar til at jeg tør slippe meg mer løs på trening.

Er du fornøyd med 9. plassen?
– Ja, jeg er fornøyd med resultatet, og rennet var en opptur for meg etter en trå sesong. Formen er bedre enn på lenge, og jeg gleder med over at det kommer tre spennende Visma Ski Classics-renn de neste tre ukene.

– Forøvrig var det morsomt med lagkamerat Eliassen, som avgjør kampen om 2. plassen i spurt! Han kjempet godt mot Sundby lenge, men Kollen-kongen ble dessverre for sterk.

Var det artig å ha Martin i startfeltet?
– Absolutt inspirerende å ha han med ja, og det er bare å ta av seg hatten for det han gjorde.

– Ellers vil jeg takke smørere, støtteapparat og alle som stilte med drikke langs løypen! De gjorde en formidabel og viktig jobb i et logistikkmessig krevende renn.

 

Vi ønsker deg lykke til i de tre gjenværende rennene Anders. Blir spennende å se hva du får til i Åre. Kan du leve opp til resultatet som Visma Ski Classics allerede har sett for seg tro? 

Foto: Skjermdump fra resultatsiden til Visma Ski Classics, som er litt forut for sin tid (noe er åpenbart galt). God plassering, men litt svak tid Anders 🙂

 

 

Har du sett portrettet vårt med Anders?

 

Del dette med dine venner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *